Hinausautokeskus Lekane kokemuksia

Puhelinvaihteeseen integroitu Lekanen chat auttaa Hinausautokeskuksen asiakaspalvelussa

Teemme yhteistyötä Telian kanssa, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen ratkaisun digitaaliseen asiakaspalveluun ja myyntiin. Telian Viestintäpalvelu VIP auttaa yhdessä Lekanen kanssa vuonna 1965 perustettua perheyritystä Hinausautokeskusta palvelemaan asiakkaitaan kaikissa kanavissa.

Lekanen chat on integroitu Viestintäpalvelu VIP -pakettiin. ”Chat on matalakynnyksinen tapa asiakkaalle ottaa meihin yhteyttä, ja vastauksen kysymykseen saa lähes yhtä nopeasti kuin puhelimessa. Siksi haluamme tarjota asiakkaille myös tämän kanavan”, Hinausautokeskuksen markkinoinnista ja IT-ratkaisuista vastaava Sami Sipilä kertoo.

Telian pilvipohjainen Viestintäpalvelu VIP -asiakaspalveluratkaisu sisältää chatin lisäksi räätälöidyn vaihdepalvelun ja asiakaspalvelun johtamiseen tarvittavat työkalut. ”VIPin asetusten muuttaminen itsepalveluna on helppoa, joten voimme muuttaa esimerkiksi puhelunohjaussääntöjä tilanteen mukaan. Palvelu toimii myös hyvin mobiililaitteilla, eli päivystyksemme ei ole sidottu toimistolle”, Sipilä kehuu.

Hinausautokeskuksessa käytetään VIPiä myös hinauspäivystäjille tarkoitettujen työpyyntöjen välitämiseen. Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät palvelusta, ja palvelun kautta voi soittaa tai viestitellä. ”Asiakaspalvelija voi tarkastaa palvelun käyttöliittymästä, onko tietty työntekijä tavoitettavissa vai ei. Tällöin hän ei soita turhaan henkilölle, joka vaikka viettää vapaapäivää”, Sipilä sanoo. ”Asiakaspalvelija siis säästää aikaa, ja asiakas saa nopeammin tarvitsemansa avun.”

Hinausautokeskus tarjoaa apua 24/7. Siksi on tärkeää, että yritys on helposti ja nopeasti tavoitettavissa ympäri vuorokauden ja vuoden. ”Päivystysnumeroomme vastataan aina, oli ajankohta sitten arki, viikonloppu tai yömyöhä”, Hinausautokeskuksen markkinoinnista ja IT-ratkaisuista vastaava Sami Sipilä kertoo.

Yrityksellä oli Sipilän mukaan ollut alun perin käytössä toisen palveluntarjoajan tekninen chat-ratkaisu, mutta se ei ollut yhteydessä puhelinpalveluun. Tällöin asiakaspalvelija joutui hoitamaan yhtäaikaa chat-keskustelua ja puhelua, eikä asiakas saanut vastauksia tarpeeksi nopeasti. ”VIPin chat on integroitu puhelinvaihteeseen. Tällöin voimme itse määritellä, että puhelua parhaillaan hoitavalle asiakaspalvelijalle ei avaudu uusia chat-keskusteluja, eikä asiakas joudu turhaan odottamaan chatissä, että henkilö meiltä vapautuu.”

”Chatissä tulee kyselyitä esimerkiksi kierrätyspalvelustamme ja vakuutuksista, mutta sitä kautta tehdään myös tilauksia. Meille on tärkeää, että asiakas saa chatin kautta tarpeensa oikeasti hoidettua, eikä kyse ole pelkästä keskustelukanavasta”, Sipilä kuvaa.

Hinausautokeskuksella on suunnitelmissa laajentaa chatista bottiin, jotta asiakkaat saavat vastauksia entistä nopeammin. ”Haluamme kehittää puhelin- ja chat-palveluamme jatkuvasti asiakkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi. Telian kanssa palveluiden skaalaaminen ja uusien ominaisuuksien testaaminen käy näppärästi, joten se on meille oikea teknologiakumppani”, Sipilä päättää.

Haluatko kuulla lisää siitä, millaisia ratkaisuja Lekane ja Telia voivat tarjota yhdessä digitaaliseen myyntiin ja asiakaspalveluun? Varaa aika tapaamiseen tai puheluun!

Scroll to Top